ارتودنسی بزرگسالان چگونه ممکن است؟ ارتودنسی بزرگسالان محاسن و معایب؟ چه افرادی گزینه ای بهتر برای ارتودنسی بزرگسالان هستند؟ پاسخ به سوالات ارتودنسی بزرگسالان را در این مقاله بدست آورید. درست است که بهترین سن برای اصلاح ناهنجاریهای فک و دندان، پس از رشد دندانهای شیری و در کودکی و نوجوانی است؛ اما اگر فرد بزرگسالی در نوجوانی برای انجام ارتودنسی اقدامی نکرده باشد، آیا قادر خواهد بود در بزرگسالی این کار را انجام دهد؟
اگر تصور شما بر این است که ارتودنسی تنها مختص کودکان و نوجوانان میباشد، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. به دلیل منعطف بودن استخوان فک در سن بلوغ، برای انجام ارتودنسی در این سن، طول دوره درمان نسبت به بزرگسالان کوتاهتر خواهد بود. افراد در هر سنی میتوانند در صورت سلامت مناسب دندانها، فک و لثهها، اقدام به ارتودنسی کنند. هرچند ممکن است در بزرگسالان به دلیل وجود مشکلات پیچیدهتر، انجام این کار کمی مشکل باشد؛ اما درصورتیکه درمان خود را به یک متخصص باتجربه در این زمینه بسپارید، میتوانید به نتیجه دلخواه خود دستیابید.
ارتودنسی بزرگسالان چه مزایایی دارد؟
ناهنجاریهای فک و دندان، در بزرگسالان نسبتاً زیاد بوده و تعداد زیادی از آنها، از مشکلاتی از قبیل شلوغی بیشازحد دندانها و انحراف دندانها از محل مناسب، رنج میبرند.
ارتودنسی بزرگسالان، تنها با هدف زیبایی ظاهری و بهبود ظاهری انجام نمیشود. منظم کردن دندانها و قرار دادن آنها در محل مناسب، موجب میشود که شما قادر باشید بهتر از قبل بهداشت دهان و دندانهایتان را رعایت کنید. اگر دندانهای شما مرتب و منظم باشند، میتوانید راحتتر مسواک بزنید و نخ دندان بکشید و از این طریق، از پوسیدگی و کرمخوردگی دندانهای خود جلوگیری کنید.
بهعلاوه، در بزرگسالان، صاف کردن دندانها با ارتودنسی باعث میشود جویدن غذا راحتتر شود. درنتیجه در هر سن و سالی که باشید، ارتودنسی مزایای فراوانی برای شما به همراه خواهد داشت.
کدام بزرگسالان، کاندیداهای بهتری برای ارتودنسی هستند؟
عامل تعیینکننده اینکه آیا شما کاندیدای مناسبی برای ارتودنسی هستید یا خیر، سن شما نیست. آنچه شمارا کاندید انجام ارتودنسی میکند، وضعیت سلامت دهان و دندان شما، عدم وجود بیماریهای پریودنتال، سلامتی عمومی شما و نوع ارتودنسی که میخواهید انجام دهید، میباشد.
بیماریهای پریودنتال لثه (که در بزرگسالان نسبت به نوجوانان، بسیار شایعتر است)، قادر است به استخوانهایی که دندانها را حمایت میکنند، آسیب بزند. انجام ارتودنسی در افرادی که مبتلابه بیماریهای پریودنتال هستند، ممکن است منجر به بدتر شدن وضعیت بیماری شود.
درصورتیکه فک بالا یا پایین شما در محل طبیعی خود نباشد، به دلیل اینکه در بزرگسالان نمیتوان به کمک لوازم ارتودنسی تغییری در موقعیت فکها ایجاد کرد، ممکن است در کنار ارتودنسی به جراحی فک نیز نیاز داشته باشید.
روند انجام ارتودنسی در بزرگسالان چگونه است؟
درمان ارتودنسی در یک جلسه انجام نمیشود. انجام این درمان دارای یکروند طولانی است و حتی ممکن است این دوره تا سه سال طول بکشد. روند درمانی شما، توسط متخصص ارتودنسی تعیین میشود.
مراحل کلی روند درمان، به این صورت میباشد:
مرحله اول. مشاوره اولیه با دندانپزشک متخصص:
در این مرحله، شما سؤالات و نگرانیهای خود را با دندانپزشک متخصص در میان میگذارید و پاسخهایی دریافت خواهید کرد. پزشک شما موظف است توضیحات کاملی درباره مشکل شما، روند درمان آن و عوارضی که ممکن است در صورت عدم درمان با آنها مواجه شوید، در اختیار شما قرار دهد. سپس شما به دستور پزشک، عکسهای رادیولوژی از دندانهایتان تهیه خواهید کرد.
مرحله دوم. معاینه تخصصی توسط دندانپزشک متخصص ارتودنسی:
در این مرحله پزشک، با توجه به مدارک پزشکی موجود و عکسهای رادیولوژی، به معاینه دقیق فک و دندانهای شما میپردازد. این مرحله باید بسیار با دقت انجام شود؛ زیرا برنامه درمانی ارتودنسی شما، بر طبق همین معاینات طرحریزی میشود.
مرحله سوم. برنامهریزی برای درمان:
با توجه به معایناتی که در مرحله دوم انجام شد، پزشک شما کوتاهترین و مؤثرترین راه درمانی ارتودنسی بزرگسالان که برای شما مناسب است را به شما ارائه خواهد کرد. در این مرحله درباره طول دوره درمان، تعداد دفعات لازم برای مراجعه به پزشک و همچنین هزینههای درمانی، با شما صحبت خواهد شد.
مرحله چهارم. دادن مشاوره و راهنماییهای لازم در خصوص رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان
مرحله پنجم. قرار دادن دستگاه ارتودنسی:
در این مرحله، روی هرکدام از دندانهای شما یک براکت قرار میدهند. طول انجام شدن این مرحله، ممکن است از نیم ساعت تا چند ساعت متغیر باشد. در هنگام سوار کردن دستگاه ارتودنسی بر روی دندانهای شما، هیچ صدمه و آسیبی به دندانها و لثه شما وارد نمیشود؛ اما ممکن است تا چند ساعت پس از انجام این مرحله احساس درد داشته باشید؛ که این احساس، بهمرور و تقریباً پس از گذشت یک هفته، از بین خواهد رفت.
مرحله ششم. تأثیرگذاری ارتودنسی:
این مرحله، طولانیترین بخش درمانی ارتودنسی است. این مرحله در افراد مختلف، بین یک الی سه سال متغیر خواهد بود. طول این دوره بهشدت مشکلات دندانها، آناتومی و ساختار صورتتان و سن شما، بستگی دارد. در این دوره، شما هرچند هفته یکبار به متخصص ارتودنسی خود مراجعه میکنید. این مراجعههای مکرر برای این است که دستگاه ارتودنسی بررسی شود و تنظیمات آن تغییر داده شود. همچنین در هر ملاقات، دندانپزشک شما میزان تأثیری گذاری این درمان را بررسی خواهد کرد.
مرحله هفتم. برداشتن دستگاه ارتودنسی:
اگر دندانپزشک از وضعیت دندانها راضی باشد، دستگاه ارتودنسی را از روی دندانهای شما برمیدارد؛ اما این کار به این معنی نیست که روند درمانی شما کامل شده است. بعد از برداشتن دستگاه ارتودنسی، شما باید همچنان تا مدتها از نگهدارندِ ها استفاده کنید؛ تا دندانها از وضعیت مناسب خود جابهجا نشوند. همچنین تا شش ماه پس از برداشتن دستگاه ارتودنسی، مراجعه مکرر به مطب دندانپزشکی مفید خواهد بود.
سخن آخر
درست است که به دلیل شرایط آناتومیکی و فیزیکی متفاوت در کودکان و بزرگسالان، انجام عمل ارتودنسی در سنین پایینتر بیشتر توصیه میشود؛ اما این امر در سنین بالا ناممکن نبوده و شما میتوانید در هر سنی به اصلاح و ترمیم دندانهای خود بپردازید و بهظاهر دلخواهتان دستیابید.
آخرین دیدگاهها