یکی از شایعترین علل مراجعه افراد به کلینیک دندانپزشکی پوسیدگی دندان است. این مشکل تقریبا در اغلب افراد جامعه دیده میشود. برخی افراد میزان پوسیدگی دندان هایشان زیاد است و نیازمند ترمیم هستند. از همین رو شاید پرتکرارترین سوال در این خصوص هزینه پر کردن دندان و یا هزینه ترمیم دندان باشد. ما در این مقاله به طور خلاصه به برآورد قیمت ترمیم دندان میپردازیم و هزینه پر کردن دندان با آمالگام و کامپوزیت دندان را بررسی میکنیم. این مقاله به مرور زمان آپدیت میشود و هزینه ترمیم دندان با سایر مواد پر کننده مانند طلا و سرامیک نیز به آن افزوده میشود. با مجله دندانپزشکی ارتوبلاگ همراه باشید.
به حذف پوسیدگی دندان و پر کردن آن با کمک برخی مواد استانداردی همچون کامپوزیت دندان یا آمالگام ترمیم دندان گفته میشود. گاهی اوقات دندان به قدری دچار پوسیدگی میشود که علاوه بر ترمیم اساسی نیاز به بازسازی یا بیلداپ با مواد مخصوص دارد. ادامه مقاله را بخوانید تا با هزینه های این پروسه بیشتر آشنا شوید.
به طور متوسط هزینه پر کردن دندان در سال 99 در ایران چیزی حدود 350 هزار تومان است. اما بسته به میزان پوسیدگی و نوع ماده پر کننده دندان هزینه، ترمیم دندان متفاوت است.
برای ترمیم دندان یا همان پر کردن دندان از انواع مختلفی مواد پر کننده استفاده میشود. نوع مواد پرکننده مورد استفاده بستگی به شرایط پوسیدگی و عوامل دیگری مانند حساسیت یک فرد به آن ماده دارد. انواع مختلف موادی که برای ترمیم دندان بکار برده میشوند عبارتند از:
پر کردن دندان با مواد فلزی: این نوع مواد پر کننده عمر طولانی دارند. طلا و نقره دو نوع پر کننده رایج برای ترمیم دندان های پوسیده هستند. که البته قیمت و هزینه پر کردن دندان با این مواد نسبتا زیاد است.
آمالگام : آمالگام از رایجترین و مورد استفاده ترین مواد پر کننده دندان ها است.
کامپوزیت دندان: کامپوزیت دندان نوعی ماده پر کننده همرنگ دندان است که به خوبی دندان را پر میکند. هزینه پر کردن دندان با کامپوزیت دندان زیاد است و ماندگاری آن نیز کمتر است.
سرامیک: پر کننده های تمام سرامیک یکی دیگر از مواد پر کننده دندان هستند که از لحاظ زیبایی شناختی به افرادی مه نگران ترمیم دندان خود هستند توصیه میشود.
هزینه پر کردن دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله:
دندانپزشکی که روش را انجام می دهد.
محلی که در آن انجام می شود.
نوع بیمه دندانپزشکی شما. همانطور که در بالا گفته شد ، بیمه دندانپزشکی هزینه های اضافی مرتبط با پر کردن کامپوزیت را پوشش نمی دهد.
تعداد سطوح دندان که نیاز به پر کردن دارند. به عنوان مثال ، یک دندان ممکن است فقط یک سطح داشته باشد که در اثر پوسیدگی یا آسیب دیده آسیب دیده باشد ، در حالی که دندان دیگر ممکن است دارای یک یا تمام سطوح باشد که در اثر پوسیدگی یا آسیب دیده آسیب دیده است.
علائمی وجود دارد که به محض مواجهه با آن ها باید جهت ارزیابی و یا ترمیم دندان به یک متخصص ترمیم و زیبایی دندان و یا متخصص ارتودنسی مراجعه کرد. برخی از این علائم عبارتند از:
اگر با هر کدام از مواردی که در بالا ذکر شد روبرو هستید احتمالا نیاز به پر کردن دندان دارید. و البته باید پیش از اقدام به هر کاری به یک دندانپزشک خوب مراجعه کنید.
بین کمترین و بالاترین هزینه پر کردن دندان، فاصله زیادی وجود دارد. قیمت پر کردن دندان به طور متوسط به ازای هر دندان درخارج از ایران حدودا 200 دلار است. و ممکن است حداکثر هزینه حتی تا 1000 دلار نیز برود.
پر کردن دندان در اصل همان ترمیم دندان است. با این تفاسیر این مسئولیت برعهده متخصص دندانپزشکی ترمیم و زیبایی دندان است. با این وجود دندانپزشکان عمومی به طور گسترده کارهای ترمیم دندان را انجام میدهند.